Тонкости Востока или кофейные обычаи бедуинов. Irqaqat tal-Lvant jew il-dwana tal-kafè Bedouin.

Восток – это загадочный мир, о традициях которого ходят удивительные легенды. Lvant - hija dinja misterjuża ta 'tradizzjonijiet li jmorru leġġendi aqwa. Не зря именно Восток считают «делом тонким». No wonder huwa meqjus Lvant "materja delikata". А уж о гостеприимстве восточных хозяев можно писать многотомные книги! U bħala l-ospitalità tas-sidien tal Orjentali jistgħu jiktbu kotba voluminużi! Здесь именно кофе играет главную роль в проявлении уважения. Hemm kafè għandu rwol ewlieni fil-manifestazzjoni ta 'rispett. Кофе сопровождает любую беседу, даже деловые переговоры, и это целый ритуал! Kafè jakkompanja kull konversazzjoni, anki laqgħat tan-negozju, u hija ritwal! ..Выпить его «на ходу», как бы невзначай, не получится, ведь это прямое неуважение к хозяину! .. Ixrob "fuq il-fly", bħallikieku b'kumbinazzjoni, mhux se taħdem, għaliex hija diżrispett dirett lis-sid! От самого богатого шейха до беднейшего бедуина предложить гостю кофе — это первый долг хозяина, будь это только знакомство или же встреча с давним другом. Mill-aktar sinjuri tal-Bedouin Sheikh ifqar li joffru l-kafè guest - huwa l-ewwel dmir tas-sid, jekk tkun biss familjarità jew laqgħa ma 'ħabib antik. А процедура приготовления восточного кофе — это самое настоящее священнодействие! Proċedura għall-preparazzjoni tal-kafè tal-Lvant - dan huwa l-rit reali!

Представьте, гости уже расположились в мужской половине шатра и хозяин лично приступает к приготовлению кофе, который готовится строго в присутствии гостей. Jimmaġina mistednin kienu diġà settled fl-nofs maskili tal-tinda, u s-sid personalment tibda tagħmel kafè li huwa ppreparat strettament fil-preżenza ta 'mistednin. На Востоке, если хозяин готовит на глазах у гостей, это считается проявлением огромного уважения к ним! Fil-Lvant, jekk is-sid qed tipprepara għall-viżitaturi, huwa meqjus manifestazzjoni tar-rispett enormi għalihom! Сами гости, во время приготовления кофейного напитка, сидят очень тихо, наслаждаясь мастерством хозяина, и той музыкой, которая получается при том, как хозяин толчёт зёрна в медной ступке… Il-mistednin nfushom, waqt il-preparazzjoni xarba kafè, ipoġġu clairière ħafna, li jgawdu l-ħiliet tas-sid, u l-mużika li tirriżulta kif jospita qamħ crushes f'mehrież ram ...

Но давайте-ка по порядку. Imma ejja ordni. Итак, по обычаю бедуинов, вначале обжариваются зелёные зёрна. B'hekk, skond l-użanza ta 'l-Bedouin, ewwel ħbub ħodor moqli. Это происходит в арабском железном ковше с длинною ручкой. Dan jiġri fil-ladle ħadid Għarbija b'manku twil. После этого, зёрна охлаждают и хозяин начинает их толочь в ступке, именно в этот момент рождаются дивные звуки – мелодия, ритм которой всегда неповторим! Wara dan, il-qamħ hija mkessħa u l-ospitanti jibda lira f'mehrież, f'dan il-mument huma mwielda wondrous ħoss - melodija ritmu,, li huwa dejjem unika! Потом на огонь ставят кофейник с водой. Imbagħad tpoġġi l-borma fuq il-nar bl-ilma. После того, как вода закипела, с особой осторожностью всыпают кофейный порошок. Ladarba l-ilma huwa jagħli, pour bi trab tal-kafè b'kawtela. Хозяин кипятит напиток два-три раза. Il tagħli sid tixrob żewġ jew tliet darbiet. Никаких ароматизаторов не добавляют. Iżżidx flavor. Популярные восточные пряности – кардамон и инжир гостям предлагают отдельно. Ħwawar orjentali popolari - kardamomu u mistednin tin huma offruti separatament. И вот – кофе готов! U issa - l-kafè hija lesta!

Несколько чашек, омытых холодной водой, бедуин брал в правую руку, затем наливал немного кофе себе и, пробуя его, показывал гостям, что напиток не отравлен. Diversi cups huma maħsula bl-ilma kiesaħ, il-Bedouin ħa fil-lemin tiegħu, imbagħad imferra myself xi kafè u jippruvaw dan, turi mistednin dik ix-xarba ma tkunx bil-velenu. Затем он наливал немного кофе самому важному гостю, а уж после и всем остальным. Imbagħad huwa mferra xi kafè-mistieden aktar importanti, u wara kulħadd. Хотя часто, кофе гостям подавал старший сын хозяина дома. Għalkemm spiss, mistednin kienu servew iben il-kbir sid dar tal-kafè tal. И обязательно правой рукой, а левой наливал напиток. U kun żgur li tal-lemin u tax-xellug tferra xarba. Сахар уже был растворён в кофе. Zokkor ġie xolt fil-kafè. Так повторялось несколько раз, пока гости не начинали благодарить хозяина. Dan kien ripetut diversi drabi sakemm il-mistednin ma jibdew nirringrazzja l-ospitanti. И только после этого наступало время для серьёзных разговоров. U biss wara li kien żmien għal konverżazzjoni serja. Хочется отметить, что нежеланному гостю могли налить и вовсе воды! Huwa jinnota li l-guest mhux mixtieqa tista 'ferra l-ilma fil-livelli kollha!

По правилам кофейной церемонии, гости должны пить кофе именно правой рукой. Taħt ir-regoli tal-ċerimonja tal-kafè, il-mistednin jkollhom li tixrob kafè biss il-lemin. А по завершению кофейной церемонии, протянуть хозяину пустую чашку, демонстративно делая вращательные движения запястьем. U li jlestu l-ċerimonja tal-kafè, l-tazza vojta biex jilħqu l-proprjetarju, defiantly moviment polz rotazzjonali. Этот жест говорит о том, что гость доволен напитком и больше не хочет. Dan il-ġest juri li l-guest kuntenti ma 'xi xarba u ma tridx. Ну а, под конец, все гости встают, благодарят хозяина за прекрасный приём и удаляются. Ukoll, fl-aħħar, mistednin kollha qum, nirringrazzja l-ospitanti għall-akkoljenza mill-isbaħ u mneħħija. Причём, удаляются молча, как и положено серьёзным людям пустыни. U, skiet jitneħħew, kif għandu jkun nies serji tal-deżert.

Арабский или восточный кофе до сих пор чтут, считая напитком, который символизирует добросердечное отношение людей друг к другу. Għarbi u orjentali kafè għadu revered, meta jitqies xarba li jissimbolizza l-attitudni tip ta 'nies lejn xulxin.

Спасибо! Grazzi! Ваш заказ принят! Ordni tiegħek hija aċċettata!
Мы в Вконтакте Aħna fil Facebook
Мы на Facebook Aħna fuq Facebook
Мы в Twitter Follow us fuq Twitter
Twitter