Десять шагов к кофе… Desmit soļi, lai kafiju ...

С высоких, пышных склонов, покрытых кофейными деревьями возвращается сборщик кофейных ягод с тяжелым мешком после трудового дня. No augstas, sulīgs nogāzes, uz kuriem ar kafijas koku atgriežas atkritumu kafijas ogas ar smagu maisu pēc smagas darba dienas.

В мешке находятся только спелые, красные ягоды…. Maisā ir tikai nogatavojušies, sarkanās ogas ....

Через несколько месяцев эти самые ягоды Вы можете купить в своем любимом магазине в виде готовых обжаренных кофейных зерен. Dažus mēnešus vēlāk šīs pašas ogas jūs varat iegādāties savu iecienītāko veikalu formā gatavu grauzdētām kafijas pupiņām.

С того момента как сборщик собрал ягоды и Вы купили готовые обжаренные зерна прошло много этапов… Tā kā atkritumu savākti ogas un esat nopircis gatavu grauzdētas veica daudzus pasākumus ...


1. Кофейные питомники. 1. Kafijas audzētavas.

Кофейное зерно на самом деле является семенем. Kafijas pupiņu faktiski sēklas. Когда кофейное зерно собрано, высушено, обработано и обжарено, его используют для приготовления кофейных напитков. Kad kafijas pupiņas novāktas, žāvēti, apstrādāti un brūni, tas tiek izmantots, lai iegūtu kafijas dzērienu. Но если кофейные зерна не собирать, не сушить, не обрабатывать и не обжаривать, то они превращаются в семена, из которых могут вырасти прекрасные кофейные деревья. Bet, ja kafijas pupiņas nevāc, nav sausa, nav galā, vai mazuļi, tad tie pārvēršas sēklām, kas var augt liels kafijas kokus. Кофейные семена , как правило, высаживаются в большие ящики в питомниках. Kafijas sēklas parasti stāda lielās kastēs audzētavām.

После всходов, каждый саженец пересаживают в отдельные горшки. Pēc dīgtspēju, katrs stādi pārstādīti atsevišķos podos. Их часто поливают и защищают от яркого солнечного света, пока они не окрепнут и не будут готовы жить самостоятельно на кофейных плантациях. Tās bieži ir padzirdīti un aizsargāt no saules gaismas, kamēr viņi saņem stiprāka un ir gatavi dzīvot patstāvīgi kafijas plantācijas. Как правило их пересаживают на открытую почву в сезон дождей, чтобы почва вокруг молодых деревьев была влажной, а корни прочно укрепились в земле. Parasti tie tiek pārstādīti uz atklātā zemes lietus sezona, ap jauno koku augsne ir mitra, un saknes stingri iesakņojusies zemē.

2. 2. Сбор урожая вишни ( кофейных зерен ). Raža ķiršiem (kafijas pupiņas).

Посаженные деревья начинают приносить плоды примерно через 3-4 года, в зависимости от сорта. Iestādīti koki sāk nest augļus pēc aptuveni 3-4 gadiem, atkarībā no šķirnes. Кофейные вишни готовы к сбору, когда они стали темно-красные. Kafijas ķirši ir gatavi vākšanai, kad tie kļūst tumši sarkana. В большинстве стран кофейный урожай собирают вручную, поэтому он является сложным и трудоемким. Lielākajā daļā valstu kafijas raža tika ievākta ar rokām, tāpēc tas ir sarežģīts un laikietilpīgs. Хотя в Бразилии , где преобладают равнины, а кофейные плантации огромнейшие, процесс сбора ягод был механизирован. Lai gan Brazīlija dominē līdzenumi un kafijas plantācijas ir milzīgs, no ogošanas process bija mehanizēta.

Будь то вручную или машинным способом, существует два типа сбора урожая: Vai tas ir ar rokām vai ar mašīnu, kas ir divu veidu ražas novākšanas:

1) первый способ – весь урожай собирают в одно время, причем не важно каким способом, машинным или в ручную. 1) Pirmais veids - visu ražas novāc vienā reizē, un nav svarīgi, kādu metodi, mašīnu vai ar rokām. При таком способе сбора ягод могут попадаться и не совсем спелые и дозревшие ягоды. Ar šo metodi ogojot var nokrist un ne gluži nogatavojušās un pilnībā nogatavojušās ogas.

2) Второй способ – собирают только спелые вишни, а не все подряд. 2) Otrs veids - vākt tikai nogatavojušies ķirši, bet ne visu. Сборщики урожая обходят деревья каждые 8-10 дней в поисках ягод, которые находятся на пике зрелости. Kombaini apiet kokus ik pēc 8-10 dienām, meklējot ogas, kas ir pīķa gatavības. Поэтому такой способ считается очень трудоемким, а следовательно, дорогостоящим. Tādēļ šī metode ir ļoti laikietilpīga un tādējādi izmaksā dārgi. Таким способом собирают преимущественно кофейные зерна арабики. Tādā veidā, kas savākti galvenokārt Arabica kafijas pupiņas.

В большинстве стран кофейный урожай собирают раз в год, хотя в Колумбии кофейные деревья цветут два раза в год и соответственно, урожай собирают дважды в год. Lielākajā daļā valstu kafijas ražas novāc reizi gadā, lai gan Kolumbijas kafijas koki zied divas reizes gadā, un, attiecīgi, ražas novāc divreiz gadā. Хороший средний сбор кофейных вишен составляет от 100 до 200 фунтов, которые дадут в результате от 20 до 40 фунтов кофейных зерен. Laba vidējas klases kolekcija kafijas ķiršu no 100 līdz 200 mārciņas, kuru rezultātā tiks 20-40 mārciņas kafijas pupiņām. В конце дня сбор урожая каждого работника взвешивается и оплачивается наличными. Beigās, dienā katra darbinieka raža nosver un maksā skaidrā naudā. Урожай, собранный за день объединяют и отправляют на кофейную фабрику. Ražas dienā kopā un nosūtīti uz kafijas fabrika.

3. 3. Обработка кофейных виш ен. Apstrāde kafijas en vish.


После того как кофейные вишни привезли на фабрику, их сразу же обрабатывают одним из двух способов, чтобы предотвратить порчу ягод. Pēc kafijas ķirši tika vērsta uz rūpnīcu, tie nekavējoties tika ārstēti ar vienu no diviem veidiem, lai novērstu bojāšanos ogām.

Сухой способ. Это древний способ обработки кофейных ягод, который и до сих пор применяют во многих странах, где водные ресурсы ограничены. Sauss process. Šī ir sena metode, apstrādes kafijas ogas, kas joprojām izmanto daudzās valstīs, kur ūdens resursi ir ierobežoti. Свежесобранные вишни просто раскладывают на огромной поверхности, которые сохнут на солнце. Svaigi noplūktiem ķirši vienkārši izklāstīts uz milzīgu virsmu, kas žāvē saulē. В целях предотвращения вишни от порчи их в течении дня ворочают, а на ночь накрывают. Lai novērstu ķiršus no sabojāšanās tiem savukārt to dienas laikā un naktī segumu. Также накрывают во время дождя, чтобы избежать намокания. Apskatīti arī lietus, lai izvairītos no kļūst mitra. В зависимости от погоды такой процесс сушки длится в течении нескольких недель. Atkarībā no laika apstākļiem šis žāvēšanas process ilgst vairākas nedēļas. Когда содержание влаги у кофейной вишни падает до 11%, сушеные вишни отправляют на склад для хранения. Ja mitruma saturs kafijas ķiršu samazinās līdz 11%, žāvēti ķirši tiek nosūtīti uz noliktavu glabāšanai.

Мокры й способ. При таком способе свежесобранные вишни отправляют в специальные машины, которые удаляют мякоть. Slapjš, metode. Šī metode svaigi noplūktiem ķiršu nosūtīti speciālām mašīnām, kas Izņem mīkstumu. Затем кофейные зерна промывают в специальных водяных каналах, где поврежденные или не спелые ягоды всплывают вверх, а спелые опускаются на дно. Tad kafijas pupiņas tiek mazgāti īpašos ūdens kanāliem, ja bojāta vai nav pienācis ogas peldēt uz augšu un nogatavojušos nogrimst. Затем кофейные зерна проходят через ряд вращающихся барабанов, которые сортируют их по размеру. Tad kafijas pupiņas caur virkni rotējošās bungas, kas ir sakārtoti atbilstoši to lielumam. После такого разделения, кофейные зерна транспортируют в большие резервуары, заполненные водой. Pēc šī atdalīšanas, kafijas pupiņas tiek pārvadāti lielos konteineros piepildīta ar ūdeni. В зависимости от состояния кофейных зерен, климата и высоты над уровнем моря, кофейные зерна находятся в резервуаре с водой от 12 до 48 часов. Atkarībā no kafijas pupiņām, klimata un augstuma, kafijas pupiņas ir tvertnes ūdenī 12 līdz 48 stundām. Цель этого процесса заключается в удалении слизи вокруг кофейного зерна. Šī procesa mērķis ir novērst gļotas ap kafijas pupiņu. Когда слизь отойдет полностью, тогда кофейные зерна промывают дополнительно через специальные каналы с водой. Kad gļotas atkāpties pilnībā, tad kafijas pupiņas nomazgā ar īpašu kanālu papildus ūdeni. Теперь они готовы для сушки на солнце. Tās ir gatavas žāvēšanai saulē.

4. 4. Сушка кофейных зерен. Žāvēšanas pupiņas.

Если кофейные зерна были обработаны мокрым способом, то затем их сушат до 11% влаги на солнце или при помощи специальных сушительных машин. Kad kafijas pupiņas bija mitra apstrādāti, pēc tam tie ir žāvēti un pēc tam līdz 11% mitruma saturu, kas saules vai ar speciālu mašīnu sausas.

После сушки кофейные зерна складывают в мешки и готовят для экспорта. Pēc žāvēšanas kafijas pupiņas tiek ievietoti maisos un gatavs eksportam.

 

5. Подготовка к экспорту. 5. Sagatavošanās eksportēt.

Прежде чем кофейные зерна экспортируют, они проходят обработку в следующем порядке: Pirms eksportētājiem kafijas graudu, tie tiek apstrādāti šādā secībā:

Шелушени е. С помощью специальных машин с кофейных зерен удаляют шелуху, которая все еще остается на кофейных зернах. Pīlings izmanto īpašas iekārtas, kas noņem miziņa no kafijas pupiņām, kas joprojām ir par kafijas pupiņām.  

Полирование. Этот процесс не обязательный. Pulēšana. Šis process nav obligāta. В процессе полирования удаляют остатки кожицы, которую было невозможно удалить при помощи шелушения. Šajā pulēšanas procesā noņem paliekas ādas, kas nevar noņemt ar pīlingu. Полированные кофейные зерна считают лучше не полированных, но на самом деле разницы практически никакой нет. Pulēta kafijas pupiņas tiek uzskatīti labāk nevis pulētas, bet patiesībā nav gandrīz nekādas atšķirības.

Сортировка по размеру и цвету. Перед тем, как кофейне зерна отправят на экспорт, их сортируют по размеру и весу. Šķirot pēc lieluma un krāsas. Pirms sūtāt kafijas pupiņas eksportam, tie ir sakārtoti pēc lieluma un svara. Они также будут внимательно осмотрены на наличие каких-то дефектов или других недостатков. Viņi arī rūpīgi pārbauda attiecībā uz jebkādu defektu, vai citiem defektiem. Сортировка по размерам происходит по шкале от 10 до 20, что зависит от диаметра кофейного зерна. Izmēru skala ir no 10 līdz 20, atkarībā no diametra kafijas pupiņu. Также сортируют кофейные зерна по весу с помощью струи воздуха, которая отделяет более тяжелые кофейные зерна от менее тяжелых. Arī kafijas pupiņas tiek sakārtoti pēc svara, izmantojot gaisa plūsmu, kas atdala smagākas kafijas pupiņas no mazāk smaga. Также кофейные зерна проверяют на наличие дефектов. Arī kafijas pupiņas tiek pārbaudīta defektiem. Это можно сделать при помощи сложных машин. To var izdarīt, izmantojot sarežģītu mašīnu. Но во многих странах это происходит в ручную. Tomēr, daudzās valstīs tas ir ar roku. Кофейные зерна двигаются по электронному ленточному конвейеру, рабочие вручную забирают те кофейные зерна, которые имеют неудовлетворительный размер, цвет или форму. Kafijas pupiņas pārvietojas konveijera lentes uz e-pastu, strādājot manuāli veikt šīs kafijas pupiņas, kas ir neapmierinošs izmēru, krāsu vai formu.

6. 6. Экспорт кофейных зерен. Eksports no kafijas pupiņām.

Зеленый кофе, именно так называют кофейные зерна до обжарки, готов для погрузки на судна для транспортировки в страны-импортеры. Zaļā kafija, proti, tā saukto kafijas pupiņas pirms cepšanas, gatavs iekrauti kuģa transportēšanai uz importētājām valstīm.

Кофейные зерна поставляются в мешках либо контейнерах. Kafijas pupiņas tiek piegādātas maisos vai konteineros.

Около семи миллионов тонн зеленого кофе собирается ежегодно во всем мире. Aptuveni septiņi miljoni tonnu zaļās kafijas tiekas katru gadu visā pasaulē.

7. 7. Дегустация кофе. Degustācija kafiju.  

На каждом этапе кофейные зерна неоднократно проверяются на качество и вкус. Katrā posmā kafijas pupiņas atkārtoti pārbauda kvalitāti un garšu.

На заводах для этих целей привлекается дегустатор, который вначале визуально тщательно оценивает кофейные зерна. Jo šim nolūkam izstrādāto degustators, kurš sākotnēji vizuāli rūpīgi izvērtē kafijas pupiņas rūpnīcās.

Небольшое количество зерен обжаривают и мелят. Neliels daudzums pupiņas tiek grauzdētas un melyat. Затем заваривают в кипятке и дегустатор вдыхает аромат. Tad brūvēts verdošā ūdenī un ieelpot aromātu degustators.

Далее дегустатор при помощи ложки хлебает напиток, делая очень короткие перерывы на дыхание. Tad ar karoti degustators slurps dzēriens, padarot ļoti īsus pārtraukumus, lai elpa. Такие тесты кофейные зерна проходят ежедневно. Šādi testi ir kafijas pupiņas katru dienu.

Такие способы проверки помогают оценить достоинства и недостатки кофе, проверить степень обжарки, а также для того, чтобы смешать различные сорта кофе в кофейные смеси. Šādas testēšanas metodēm, lai palīdzētu izvērtēt priekšrocības un trūkumus, kafijas, pārbaudiet pakāpi apdedzināšanas un jaukt dažādu šķirņu kafiju kafijas maisījumiem.

Дегустатор может пробовать сотни образцов кофе в день и все еще испытывать тонкие различия между ними. Degustators var izmēģināt simtiem paraugu kafijas dienā un joprojām jūtas smalks atšķirības starp tām.

8. 8. Обжарка кофе. Cepšanas kafiju.

Обжарка превращает зеленый кофе в коричневый, который мы привыкли покупать в наших магазинах. Cepšanas pārveido zaļo kafijas brūna, ko mēs izmantojām, lai iegādāties mūsu veikalos. Большинство машин для обжарки поддерживает температуру 550 градусов по Фаренгейту. Lielākā daļa mašīnu cepetim uztur temperatūru 550 grādi pēc Fārenheita. Во время обжарки кофейные зерна постоянно вращаются, что не дает им возможности сгореть. Laikā apdedzināšanas kafijas pupiņas tiek pastāvīgi vērpšanai, tas nedod viņiem iespēju, lai sadedzinātu. Когда кофейные зерна достигают температуры около 400 градусов по Фаренгейту, они начинают темнеть, а масла которые находятся внутри кофейных зерен начинают выделяться и появляться сверху кофейного зерна. Kad kafijas pupiņas sasilt līdz apmēram 400 grādiem pēc Fārenheita, viņi sāk satumst, un eļļas, kas ir atrodami kafijas pupiņas sāk izcelties un parādās virsū kafijas pupiņu. Процесс, который происходит во время обжарки называется пиролиз – это то, что дает вкус и аромат кофейному напитку. Process, kas rodas laikā apdedzināšanas procesu, ko sauc pirolīze - tas ir tas, kas dod garšu un kafijas dzēriena aromātu. После обжарки кофейные зерна сразу же охлаждают. Pēc grauzdēšanas kafijas pupiņas tiek nekavējoties jāatdzesē. Обжарка, как правило, осуществляется в странах-импортерах, потому что недавно обжаренные кофейные зерна должны как можно быстрее дойти до потребителя. Cepšanas parasti veic importējošās valstīs, jo nesen grauzdētas kafijas pupiņas vajadzētu būt, cik ātri vien iespējams, lai sasniegtu patērētāju.

9. Меленый кофе. 9. Melen kafija.  

Цель меленого кофе – получить аромат в чашке напитка. Gada švīkas kafijas mērķis - iegūt garšu dzēriens čempionātā.

Существует тонкий, средний и грубый помол. Ir labi, vidēja un rupja slīpēšanai.

Например, в автоматической кофе-машине не получится использовать тонкий помол, всегда нужно брать средний. Piemēram, automātiskās kafijas automāta nespēj izmantot naudas sasmalcina, jums vienmēr vajadzētu vidējo.

10. 10. Приготовление кофе. Kafijas.

Перед тем, как варить кофе, найдите время, чтобы внимательно посмотреть на кофейные зерна. Pirms jūs veicat kafiju, to laiku, lai apskatīt cieši pie kafijas pupiņām.

Вдохните их запах и аромат. Ieelpot to smaržu un garšu.

Подумайте о всех тех процессах, которые прошли кофейные зерна, прежде чем попасть к Вам на кухню. Padomā par visiem procesiem, kas bija kafijas pupiņas, pirms jūs nokļūt uz virtuvi.

Сварите кофе и с удовольствием насладитесь чашечкой ароматного напитка, ведь много людей старались для Вас… Uzvāra kafiju un baudīt baudīt tasi dzērienu, jo daudzi cilvēki ir mēģinājuši, lai jūs ...

Спасибо! Paldies! Ваш заказ принят! Jūsu pasūtījums ir pieņemts!
Мы в Вконтакте Mēs FaceBook
Мы на Facebook Mēs esam par Facebook
Мы в Twitter Izpildiet mums par čivināt
Čivināt