Ароматный кофе с корицей, бадьяном и привкусом лимона Духмяны кава з карыцай, бадьяном і прысмакам цытрыны

Не секрет, что кофе со специями способен согреть в холодное время года. Не сакрэт, што кава са спецыямі здольны сагрэць у халодны час года. Но не все кофеманы знают, что правильно подобранные ингредиенты помогут изготовить напиток, который будет обладать не согревающими, а освежающими свойствами. Але не ўсе кофеманы ведаюць, што правільна падабраныя інгрэдыенты дапамогуць вырабіць напой, які будзе валодаць не саграваюць, а асвяжальнымі ўласцівасцямі. Например, достаточно добавить ломтик лимона, чтобы кофе стал отличным средством для утоления жажды в летний зной. Напрыклад, досыць дадаць лустачку цытрыны, каб кава стаў выдатным сродкам для здаволення смагі ў летнюю спёку. Если же к лимонному привкусу добавить еще и специи, то напиток можно подавать холодным. Калі ж да Цытрынавая прысмаку дадаць яшчэ і спецыі, то напой можна падаваць халодным. Он станет отличной альтернативой традиционному летнему питью. Ён стане выдатнай альтэрнатывай традыцыйнаму гадоваму пітва.

 

Для приготовления одной порции необычного напитка нужно взять: Для падрыхтоўкі адной порцыі незвычайнага напою трэба ўзяць:

1 ч.л. 1 ч.л. растворимого кофе растваральнай кавы

1 ч. л. 1 ч. л. сахара цукру

1 дольку лимона 1 дзельку цытрыны

1-2 звездочки бадьяна 1-2 зорачкі бадзяна

1 палочку корицы 1 палачку карыцы

Кстати, ингредиенты можно и заменять: вместо лимона подойдет лайм, а молотая корица станет альтернативой палочке пряности. Дарэчы, інгрэдыенты можна і замяняць: замест цытрыны падыдзе лайм, а молатая карыца стане альтэрнатывай палачцы вострыя прыправы. Правда, с коричневым порошком стоит обращаться осторожно: здесь важно не переборщить, чтобы в кофе чувствовались все вкусы и ароматы. Праўда, з карычневым парашком варта звяртацца асцярожна: тут важна не перабраць, каб ў каву адчуваліся ўсе густы і водары.

Приготовление напитка: Падрыхтоўка напою:

Теперь можно насыпать кофе в чашку, поставить палочку корицы туда же и залить все это кипятком. Зараз можна насыпаць кавы ў кубак, паставіць палачку карыцы туды ж і заліць усё гэта кіпенем. Помешивая воду, нужно дождаться полного растворения кофе. Памешваючы ваду, трэба дачакацца поўнага растварэння кавы. К напитку добавляют ложку сахара и бадьян. Да напою дадаюць лыжку цукру і бадзян. Количество этой пряности подбирают по вкусу. Колькасць гэтай вострыя прыправы падбіраюць па гусце. Если хочется придать напитку только легкий оттенок, то достаточно одной звездочки. Калі хочацца надаць напою толькі лёгкі адценне, то дастаткова адной зорачкі. Чтобы получить более выраженный вкус, стоит добавить две. Каб атрымаць больш выражаны густ, варта дадаць дзве. Вымытый лимон нарезают тоненько и одну дольку тоже кладут в чашку. Вымыты цытрына наразаюць тоненька і адну дзельку таксама кладуць у кубак.

Готовый напиток можно пить горячим, выбрав десерт по вкусу. Гатовы напой можна піць гарачым, выбраўшы дэсерт па гусце. Как вариант, его охлаждают естественным образом, а потом уже наслаждаются отменным вкусом. Як варыянт, яго астуджаюць натуральным чынам, а потым ужо атрымліваюць асалоду ад адмысловым густам. Кстати, во время охлаждения он наберется ароматов специй и станет еще более насыщенным. Дарэчы, падчас астуджэння ён набярэцца водараў спецый і стане яшчэ больш насычаным. Единственная предосторожность – не стоит готовить такой кофе перед сном. Адзіная засцярога - не варта рыхтаваць такой кавы перад сном. С добавкой корицы, бадьяна и лимона он превращается в бодрящее снадобье. З дадаткам карыцы, бадзяна і цытрыны ён ператвараецца ў падбадзёрлівае зёлкі.

Приятного Вам кофепития! Прыемнага Вам піццём кавы!

ТАкже Вы можете приготовить Кофе с Рижским бальзамом и корицей Таксама вы можаце прыгатаваць Кава з Рыжскім бальзамам і карыцай

Спасибо! Дзякуй! Ваш заказ принят! Ваш заказ прыняты!
Мы в Вконтакте Мы ў Вконтакте
Мы на Facebook Мы на Facebook
Мы в Twitter Мы ў Twitter
Twitter